Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 00:38 - Мечтите
Автор: leya Категория: Други   
Прочетен: 882 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако имаш мечта - превърни я в цел.
Мечтаенето е прекрасно занимание, защото ни пренася в светове, които сами си сътворяваме. То е сън за душата ни. Потапяне в ласкавите вълни на фантазийния ни свят. Нашият. Вътрешният и недокоснатият от другите. Бягство от реалността. Обаче бягството от реалостта не е изход.
Изходът е да направим мечтата си реална, като я превърнем от бленуваният сън в нещото, към което се стремим. Трудното тук е, че се изисква значително повече усилия отколкото за мечтаенето. Затова се срещат толкова много неудовлетворени мечтатели. Да изпълниш мечтата си изисква да се потрудиш. Да я създадеш. А създаването е творчески акт и в него има повече пот, отколкото красота.
Раздвижете се.
Хайде, раздвижете се. Още сега.
Започнете да правите нещата, които ще ви придвижат напред, към мечтата ви.
Започнете отначало с някои съвсем прозаични желания.
"Иска ми се да мога да прекарвам повече време със семейството си." Можеш да го направиш. Не се оправдавай с многото работа, с невъзможността да откраднеш допълнителна свободна минута . Това в повечето случаи е параван. По-добре виж какво криеш зад него. Изкарай чудовището на припек. Така ще успееш да го победиш.
"Иска ми се да спра цигарите." От кога, от другата седмица ли? Няма да ти се получи. Първо се вгледай в себе си и виж защо искаш да ги спреш и дали наистина го желаеш или само си мантруваш. Ако убедиш съзнанието си, то ще ти помогне. Това значи да поработиш върху себе си, извличайки от вътрешните си кътчета истинските си подбуди. Ако мислиш, че вече си наясно с тях, но малко не ти достигат усилията, тогава отиди утре и си купи лепенки, никотинова дъвка, книгата на Алън Кар. Купи си каквото и да е, или пък закови кутията с цигарите си на таблото във входа, направи си нова прическа в чест на новото начало, направи седем коремни преси, дай петте си лева на някоя непозната баба на улицата, но просто, моля те, направи една крачка напред.
"Иска ми се да бях малко по-слаба" Бъди. Не гладувай напосоки - само ще си останеш гладна и тъжна. Избери Своята диета, при която ще се чувстваш добре и няма да ти тежи да я спазваш. Почувствай се красива. Понякога изисква време да проучиш, да намериш и да избереш тази диета, която ти трябва. Не стой със скръстени ръце, не си казвай, че точно сега не ти се занимава или нямаш време. Дай това време на мечтата си. Тя го заслужава.
"Искам да си купя куче." Помисли си имаш ли готовност и точно как искаш да се промени твоя живот, ще можеш ли още сега да поемеш грижа за някой друг, бил той и куче. Ако си ги знаеш тези неща вече, тогава просто започни да си търсиш кученцето. То те чака някъде.
"Искам да се занимавам с ... (друго), а не с това, което работя". Добре. Тук имаме бинго - поне си наясно с какво точно искаш да се занимаваш. Защото често се срещат и такива единици, които искат онова, дето не го знаят точно какво е. Остава ти да решиш откъде точно да се захванеш.
С примерите за желанията можем да продължим безкрайно. Колкото сърца, толкова и мечти. 
Ако те е страх, започни с малки крачки. Ако те е обзел ентусиазма, скачай. Дори да се препънеш, пак се изправи. И продължавай. Не е важно как ще стигнеш, важното е да изкачиш своя хълм. После и другия, и следващия... Гледката оттам е прекрасна.
Ясно ми е, че няма да изпълня някои свои мечти. Но имам още толкова други...



Тагове:   мечта,   действие,   съзнание,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: leya
Категория: Други
Прочетен: 36336
Постинги: 10
Коментари: 12
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930